07 49 90 480  /  info@posavc.si
visitposavje.com

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine

1. člen
(predmet urejanja)
 
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Posavc določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jo izvaja podjetje Posavc d.o.o., Levstikova ulica 2a, 8250 Brežice (v nadaljevanju: ponudnik). Splošni pogoji poslovanja Spletne trgovine Posavc so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (Ur. l. RS, št. 98/04, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14 in 19/15), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (Ur. l. RS, št. 96/09 in 19/15), priporočili Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnimi kodeksi e-poslovanja. Spletna trgovina Posavc je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in naročilu izdelkov s strani uporabnikov. Upravlja jo podjetje Posavc d.o.o.

Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v Spletni trgovini Posavc.
Ponudnik in kupec urejata medsebojne obveznosti pri nakupih preko Spletne trgovine Posavc s temi splošnimi pogoji.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje Spletne trgovine Posavc, pravice kupca ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.
2. člen
(dostopnost informacij)
 
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
- identiteto podjetja (ime in sedež podjetja),
- kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
- bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami),
- dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen),
- pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
- vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in      stroške prevoza,
- način plačila in dostave,
- rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
- pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.


Osebna izkaznica podjetja:
 
Naziv: Posavc storitve, trgovina in posredovanje d.o.o.
Naslov: Levstikova ulica 2 a, 8250 Brežice
Elektronski naslov: info@posavc.si
Telefon: (07) 499 0480
Fax: (07) 496 2787
Identifikacijska št. za DDV: SI45913498
Matična številka: 1458639000
SRG: 1/04025/00, Okrožno sodišče Krško
 

3. člen
(cena in način plačila)

 
Cene, objavljene v spletni trgovini, so v EUR. Podjetje Posavc d.o.o. je davčni zavezanec. Objavljene cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila s strani podjetja Posavc d.o.o.. V času akcij ali dodatnih ugodnosti bo ob novi, znižani ceni, objavljena tudi cena pred akcijo oziroma popustom.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila. Objavljene cene so aktualne vse do objave novega cenika na spletni strani, razen v primeru časovno omejenih akcij. Spletne cene veljajo za vse kupce Spletne trgovine Posavc.

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
- na podlagi posredovanega predračuna (ponudnik ob naročilu kupcu izda predračun z razčlenjenimi stroški) ali
- z gotovino ob prevzemu in osebnem dvigu na sedežu podjetja Posavc d.o.o. ali
- s plačilom po povzetju.

Stroški pošiljanja so določeni pavšalno glede na težo izdelka v skladu z vsakokratnim veljavnim cenikom Pošte Slovenije. Stroški pošiljanja so vidni že v postopku oddaje naročila, obračunani in navedeni so na predračunu, ki ga prejme potrošnik po oddaji naročila. Stroški pošiljanja so razdeljeni v tri razrede glede na težo izdelka, in sicer:
 
TEŽA ARTIKLA STROŠKI POŠILJANJA Z DDV
0 g -100 g 4,99 EUR
101 g - 500 g 5,99 EUR
501 g in več 7,99 EUR

Pri prevzemu pošiljke s plačilom po povzetju Pošta Slovenije zaračunava še svojo dodatno storitev - vplačnino v skladu z vsakokrat veljavnim cenikom Pošte Slovenije.

Kljub prizadevanjem, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru in v primeru, da se cena artikla med obdelavo naročila spremeni, bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo oz. mu v skrajnem primeru omogočil odstop od nakupa.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo z izdajo predračuna, ki ga posreduje na kupčev elektronski naslov. Od potrditve naročila dalje so vse cene in drugi pogoji dokončno določeni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.
 
4. člen
(postopek nakupa)

ODDAJA NAROČILA: ob oddaji naročila se kupcu pojavo okno za vnos svojih »kontaktnih podatkov«, ki so potrebni za uspešno obdelavo in pripravo naročenega izdelka. Ob oddaji naročila kupec prejme potrditveno elektronsko sporočilo s predračunom na elektronski naslov, ki ga je zapisal v sklopu svojih kontaktnih podatkov.

POTRDITEV NAROČILA: po sprejemu naročila s strani podjetja Posavc d.o.o. kupec prejme predračun za naročene izdelke. Na tem koraku ima kupec možnost do trenutka sprejema naročila preklicati naročilo po elektronski pošti ali s klicem na telefonsko številko ponudnika. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ko ponudnik naročilo pregleda, preveri zalogo in/ali dobavljivost naročenih artiklov, pripravi naročilo oziroma ga z razlogom zavrne. Če izdelka ni na zalogi, ponudnik obvesti kupca o dobavnem roku. Ponudnik lahko z namenom preverjanja podatkov ali zagotavljanja čim hitrejše dobave kontaktira kupca preko elektronske pošte ali telefona. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

ODPREMA BLAGA: ponudnik po prejemu plačila v razumnem - najkrajšem možnem času blago pripravi, zapakira ter ga v primeru dostave po pošti odpošlje. V primeru da bo plačilo po povzetju, se blago odpremi takoj, ko je to mogoče.

Blagu so priloženi naslednji dokumenti:
- originalni račun,
- morebitni garancijski list,
- morebitna navodila v slovenskem jeziku in
- morebitni ostali dokumenti, ki so glede na specifikacijo izdelka oz. blaga potrebni.
 
V primeru prevzema blaga na sedežu ponudnika se le - to pripravi in čaka na prevzem s strani kupca na sedežu podjetja Posavc d.o.o. ali na drugi dogovorjeni lokaciji.

DOBAVNI ROK: v primeru plačila po predračunu ponudnik blago odpošlje najkasneje v roku dveh delovnih dni po prejemu dokazila o plačilu, pod pogojem, da je izdelek na zalogi. Ponudnik v nobenem primeru ni odgovoren za prekoračen rok dostave. V primeru plačila po povzetju se odprema blaga izvrši takoj, ko je to glede na stanje zalog mogoče.
 
 5. člen
(dostava)

 
Naročila sprejemamo 24 ur na dan, 7 dni v tednu (o nasprotnem bo kupec pravočasno obveščen). Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v razumnem - najkrajšem možnem roku. V primeru, da izdelki niso na zalogi, bomo o tem kupce obvestili ter se dogovorili o roku dostave. Naročila, ki bodo med delovnim tednom oddana, potrjena in plačana do 12.00 ure, bodo odpremljena še istega dne. V primeru plačila po povzetju morajo biti naročila oddana in potrjena do 12.00 ure, da se izvrši odprema pošiljk še isti dan. Odprema pošiljk se vrši od ponedeljka do petka preko Pošte Slovenije. Na računu, ki je priložen poslanemu artiklu, so vse potrebne informacije glede naslova, na katerega kupec lahko vrne artikel.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo.
 
6. člen
(pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga)

 
V skladu s 43. č členom Zakona o varstvu potrošnikov ima kupec (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) pravico brez razloga vrniti kupljeno blago po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko spleta). Zadošča, da kupec najkasneje v 14 dneh od prejema pošiljke pisno po pošti obvesti ponudnika o odstopu od pogodbe (na naslov Levstikova ulica 2a, 8250 Brežice) ali preko elektronskega naslova racunovodstvo@posavc.si. Blago je potrebno vrniti v nadaljnjih 30-ih dneh.

Blago je potrebno vrniti v originalni embalaži, nepoškodovano in v nespremenjeni količini. Možnost vračila ne velja tudi, če je kupec odprl varnostni pečat ali da je kakorkoli vidna uporaba. Naslov za vračilo blaga ponudniku je: Posavc d.o.o., Levstikova ulica 2a, 8250 Brežice. Pošiljko je potrebno poslati priporočeno ali preko dostavne službe, ki omogoča sledenje paketov (številka paketa). Morebitne stroške vračila krije kupec. Morebitnih pošiljk z odkupnino NE SPREJEMAMO! Blago lahko kupec tudi prinese na sedež podjetja. Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki se mu nakaže na njegov transakcijski račun najkasneje v 30 dneh po prejetju sporočila kupca o odstopu od nakupa.

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije in pri podjetju Posavc d.o.o. To stori tako, da paket prinese na najbližjo enoto pošte v enakem stanju, kot ga je prejel (ne da bi karkoli dodajal ali odstranjeval) ter izpolni reklamacijski zapisnik.
  
7. člen
(reklamacija)

 
Reklamira se lahko izključno izdelek z napako. Za namensko poškodovanega, uničenega izdelka ali v primeru uporabe izdelka v nasprotju z navodili za uporabo, reklamacije niso možne.
Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti ponudnika v zakonsko določenem roku. Potrošnik mora v obvestilu o napaki le-to natančneje opisati in omogočiti ponudniku, da stvar pregleda.
Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.
V primeru skrite napake ali napačno naročenega izdelka je stranka upravičena do zamenjave za enak delujoč izdelek oziroma do zamenjave za ustrezen izdelek z doplačilom, če gre za dražji izdelek, oziroma do vračila razlike, če gre za cenejši izdelek, oziroma ima možnost odstopiti od pogodbe.
8. člen
(garancija)

Izdelki, objavljeni v spletni trgovini ponudnika, imajo garancijski rok, če je tako navedeno na računu ali garancijskemu listu. Garancija se upošteva skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov. Garancija se upošteva izključno in le ob predložitvi izvirnika ali kopije originalnega računa in ob upoštevanju navodil proizvajalca izdelka.

Garancija preneha veljati v naslednjih primerih:
- neupoštevanje navodil za uporabo,
- popravilo, ki ga je opravila nepooblaščena oseba,
- vgraditev neoriginalnih sestavnih delov izdelka,
- malomarno ravnanje z izdelkom,
- poškodbe, nastale zaradi mehanskih udarcev po krivdi kupca oziroma tretje osebe,
- nepravilne vgradnje aparata.
9. člen
(varovanje osebnih podatkov)

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupca. Ponudnik ob oddaji naročila pridobi sledeče osebne podatke:
- ime in priimek kupca,
- naslov prebivališča,
- elektronski naslov,
- telefonsko številko in
- morebitne druge podatke, potrebne za uspešno oddajo in izvedbo naročila.
Ponudnik bo podatke hranil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov,…) in ostalo potrebno komunikacijo.

Kupčevi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
 
10. člen
(oglasna sporočila)

Ponudnik bo s kupcem stopil v stik preko sredstev komunikacije le na podlagi kupčeve predhodne privolitve.

Oglasna sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
- jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila;
- pošiljatelj bo jasno razviden;
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne;
- jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil;
- željo kupca, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.
 
11. člen
(odgovornost ponudnika)

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Vendar pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti oz. spremeniti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.
12. člen
(sprememba predpisov)

V kolikor bi zaradi spremembe veljavnih predpisov, ki urejajo to področje, posamezna določba teh splošnih pogojev poslovanja postala neveljavna, to ne vpliva na veljavnost ostalih določb in s tem teh splošnih pogojev poslovanja.
 
13. člen
(spreminjanje splošnih pogojev)

 
Ponudnik si pridružuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila. Spremembe pogojev poslovanja začnejo veljati z dnevom objave na spletnem mestu podjetja Posavc d.o.o.
14. člen
(reševanje sporov)

 
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Kupec lahko telefonsko, pisno ali po elektronski pošti poda svojo pritožbo. Pritožba se lahko odda preko elektronskega naslova posavc.brezice@siol.net ali na naslov Levstikova ulica 2a, 8250 Brežice. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
15. člen
(začetek veljavnosti)

Ti splošni pogoji poslovanja veljajo od 20.1.2021.
        
                                                                                                                                                                                                             
                                                                                                                                                                                   DIREKTOR:
Ivan VOGRINC, dipl.inž.str.
© 2024, Posavc d.o.o. | O piškotkih