07 49 90 480  /  info@posavc.si
visitposavje.com

Testi in rešitve

Brezplačno On-line testiranje

S pomočjo testov lahko kandidati za voznike motornih vozil različnih kategorij in ostali preverjate svoje znanje iz področja cestno prometnih predpisov. Pred on-line testiranjem se mora kandidat najprej prijaviti s svojim uporabniškim imenom in geslom, ter izbrati ustrezni test za posamezno kategorijo. Testiranje se izvaja s pomočjo aplikacije, ki vsakič ustvari nov test z novimi vprašanji, kar pomeni, da imamo v bazi približno 1000 vprašanj, ki jih računalnik poljubno izbira pri vsakokratnem testiranju. 

Da uspešno opravite posamezen test, ne smete imeti več kot 11 kazenskih točk oziroma ne smete imeti napačno rešeni dve vprašanje, točkovana s po 5 kazenskimi točkami. Testiranje je tudi odlična priprava na t.i. republiške teste. Za elektronsko pripravo na republiške teste klikniteTUKAJ.

BREZPLAČNE priprave na republiške teste

Šola vožnje Posavc organizira priprave na republiške teste za kandidate za voznike motornih vozil. Za kandidate šole vožnje Posavc so priprave brezplačne. 

Na pripravah ponovimo pravila prednosti v križiščih ter zahtevnejše prometne znake, obdelamo zapletene prometne situacije in izpostavimo dvomljive ter odgovorimo na vsa vprašanja v zvezi s cestno prometnimi predpisi.

Namen priprav je čim bolje pripraviti kandidate na uspešno opravljanje vozniškega izpita in zmanjšati morebitne stroške večkratnih ponavljanj izpitov. 
 

Rešeni primeri vprašanj AM, A in B kategorij

Zaradi precejšnjih problemov pri določenih vprašanjih smo vam za posamezne kategorije motornih vozil, pripravili odgovore na posamezna vsebinska vprašanja iz področja cestno prometnih predpisov (rešeni testi). Pri določenih vprašanjih je možnih tudi več pravilnih odgovorov.

Vprašanja in odgovore vam ponujamo kot pripomoček pri učenju po končanem tečaju cestno prometnih predpisov v šoli vožnje, z namenom utrjevanja pridobljenega znanja pred opravljanjem teoretičnega preizkusa pred komisijo izpitnega centra. Vprašanja pokrivajo različna področja Zakona o pravilih cestnega prometa in drugih veljavnih predpisov. Za branje potrebujete program Adobe Acrobat Reader

Poznavanje posameznih vprašanj in pravilnih odgovorov služi tudi kot pomoč pri uspešnem reševanju testov.
© 2024, Posavc d.o.o. | O piškotkih