07 49 90 480  /  info@posavc.si
visitposavje.com
preprekeosobna

Avto trening

Nova znanja iz tehnike vožnje in obvladovanja vozila

Tečaj varne vožnje – AVTOTRENING je namenjen vsem voznikom osebnih avtomobilov, ki imajo veljavno vozniško dovoljenje in želijo pridobiti nova znanja iz tehnike vožnje in obvladovanja vozila.

OSNOVNI Avtotrening - AT I.

V osnovnem programu se udeleženci seznanijo s tehničnimi osnovami in delovanjem fizikalnih zakonitosti pri vožnji, obnašanju vozila pri vožnji naravnost in vožnji v ovinku ter s tehniko pravilnega zaviranja v odvisnosti od zaviralnega sistema in pogojev za vožnjo.

Vsebina programa:
  • priprava na vožnjo,
  • upravljanje in vodenje vozila,
  • zaviranje z in brez ABS-a,
  • zaviranje in izogibanje nenadni oviri,
  • vožnja pri zavijanju in prenos dinamičnih sil.
Cilj tečaja:
Cilj osnovnega usposabljanja je naučiti tečajnika, kako pravočasno opaziti nevarnost v prometu in kako nanjo pravilno reagirati.

Pridobljena znanja:
Tečajnik bo osvojil osnovne tehnike vožnje, ki so nujno potrebne za ustrezno obvladovanje in premostitev kritičnih situacij v cestnem prometu.

Komu je tečaj namenjen?
Osnovno usposabljanje je namenjeno vsem izkušenim in manj izkušenim voznikom, posebej priporočljivo pa je za mlade voznike.

NADALJEVALNI Avtotrening - AT II.

V nadaljevalnem programu udeleženci utrdijo znanje iz osnovnega programa ter spoznajo možne reakcije vozila pri vožnji v ovinku ter razloge za takšno obnašanje. Program vsebuje tudi elemente vožnje po klancu ter obvladovanje vozila pri zanašanju vozila pri takšni vožnji. Prav tako se tečajniki seznanijo z delovanjem elektronskih sistemov, ki zagotavljajo vozniku pomoč pri vožnji v ovinku ter po klancu navzdol.

Vsebina programa:
  • pravilno ocenjevanje varnostne razdalje,
  • obvladovanje drsečega vozila pri vožnji na ravnih površinah in klancih,
  • pravilno zaviranje na različnih podlagah z in brez ABS-a,
  • zaviranje in izogibanje oviri v neznano smer,
  • zaviranje v ovinku.
Cilj tečaja:
Pri nadaljevalnem tečaju varne vožnje je v ospredju praktično usposabljanje, kjer se tečajnik nauči tehnik, kako v kritičnih situacijah učinkovito obvladovati vozilo.

Pridobljena znanja:
Glavni poudarek tečaja je na izvajanju praktičnih vaj, kjer tečajnik neposredno izkusi pogoje nekaterih kritičnih situacij v prometu in se nauči pomembnih tehnik upravljanja in obvladovanja vozila v tovrstnih situacijah.

Komu je tečaj namenjen?
Nadaljevalni tečaj je namenjen voznikom z več izkušnjami, ki osnovne tehnike vožnje dobro obvladujejo in si želijo pridobiti dodatna znanja  ter so že opravili osnovni tečaj varne vožnje.

IZPOPOLNJEVALNI Avtotrening - AT III.

Izpopolnjevalni tečaj predstavlja nadgradnjo obstoječega znanja ter zagotavlja utrjevanje tistih vsebin, ki udeležencem v praksi predstavljajo največ težav.

Cilj:
Izpopolnjevalni tečaj temelji predvsem na intenzivni vadbi in praktičnem preizkušanju različnih simulacij vozila.

Pridobljena znanja:
Pri izpopolnjevalnem tečaju je teoretični del skrčen na minimum, saj je glavni poudarek tečaja izvajanje praktičnih vaj. Tečaj omogoča intenzivno izpopolnjevanje tehnik varne vožnje.

Komu je tečaj namenjen?
Za obiskovanje izpopolnjevalnega tečaja je nujno potrebno odlično poznavanje teorije vožnje in veliko praktičnih izkušenj. Namenjen je voznikom, ki so bili predhodno že vključeni v osnovni in nadaljevalni program ter želijo občasno izpopolniti svoja znanja.

TEČAJ EKO VOŽNJE - AT EKO

Tečaj je namenjen varčni in ekološko naravnani vožnji. Sama vožnja se odvija v realnih cestnih razmerah z vozilom, ki je opremljeno s tehniko za merjenje različnih parametrov vožnje. Program se izvaja individualno v prisotnosti trenerja varne vožnje.

Cilj:
Namen tečaja eko vožnje je naučiti tečajnika ustrezne tehnike optimalnega ravnanja z vozilom ter varčne in ekološke vožnje.

Pridobljena znanja:
Tečaj eko vožnje obsega teoretični del in praktični prikaz ustreznega optimalnega upravljanja vozila. Tečajnik se bo naučil vožnje, ki zagotavlja prihranek goriva in zmanjšuje intenziteto izrabe potrošnih delov avtomobila. Prav tako je poudarek takšne vožnje na zmanjševanju emisij izpušnih plinov v ozračje ter prispevanju k ohranitvi narave.

Komu je tečaj namenjen?
Tečaj eko vožnje je namenjen vsem voznikom, ki se želijo naučiti optimalnega upravljanja svojega avtomobila.
© 2023, Posavc d.o.o. | O piškotkih